Time Changes Everything

Time Changes Everything

Time Changes Everything staat op het nieuwste album Heirbloom van Jimmy Dale Gilmore ( zijn stem zou zelfs Hank Williams aan het huilen brengen) & The Wronglers, uitgebracht door het label Neanderthal Noise Inc. label op 10 mei 2011, is deze week onze song vd week. Het nummer, een western-swing ballade, waarvan tekst en muziek is geschreven door Tommy Duncan. werd in 1940 als eerste opgenomen door Bob Wills & The Texas Playboys voor het Okeh label en als single uitgebracht onder Okeh 05753.

Bob Wills & His Texas Playboys – Time Changes Everything

Hoewel er in die tijd nog geen hitlijsten werden bijgehouden werd deze opname in dat jaar een regelrechte hit. De opname van Bob Wills werd ook gebruikt in de film “Blazing The Western Trail”

De opname van Jimmy Dale is terugkeer naar de 30-tiger jaren van de vorige eeuw ruim voor de periode dat country-muziek werd overgecommercialiseerd, dus een echte vertegenwoordiger van de old-timey-music. Jimmy zegt in een interview, opgenomen op 9 maart 2011, daarover:

interview Jimmie Dale Gilmore

Cover versies

Sinds deze eerste opname in 1940 is het nummer ontelbare malen opgenomen door evenzovele artiesten (van de aangegeven artiesten zijn videoopnamen geplaatst) waaronder:

Pages: 1 2 3 4 5