Three Steps To Heaven

Three Steps To Heaven

Deze rock ‘n’ roll liefdeshandleiding voor teenagers uit 1959 van de Cochran Brothers, Eddie en Bobby, is onder supervisie van producer Snuff Garret door de Amerikaanse rock ‘n’ roll legende Eddie Cochran op 8 januarie 1960 in de Goldstar Studio te Hollywood opgenomen.
Eddie Cochran overleed op 17 april 1960, na een succesvolle tour, aan de gevolgen van een tragisch auto-ongeluk in Engeland op weg naar het vliegveld om zijn vlucht naar de Verenigde Staten te halen. Hij werd slechts 21 jaar, een grote carriere in de kiem gesmoord.
Een maand na zijn overlijden werd dit nummer in Engeland een posthuum nummer 1 hit.

In 1975 werd het nummer voor het eerst gecoverd en wel door de Britse band Showaddywaddy die er in Ierland de toppositie op de hitlijsten mee bereikten, in Engeland zelf bleef het nummer op positie twee steken.
Na dit succes van Showaddywaddy coverden ondermeer Pete Townsend (The Who), The Beloved, Heinz, Dee Jays & The Runaways, Daniel O’Donnel, Foster & Allen, Karhy X, Ann-Mette Elten, Sting (The Police), PJ Proby en Vince Taylor met wisselend succes dit nummer ook.

bronnen: wikipedia   www.allmusic.com