Reconsider Me

Reconsider Me

Reconsider Me is een soulvolle countryballade die werd geschreven door Margaret Lewis Warwick en RAM-label eigenaar Mira Smith en is een weerspiegeling van de uren die ze samen doorbrachten in het op papier zetten van het treurige intieme samenspel van zang en gitaar. De het leven beu zijnde teksten en Warwick’s weemoedige zang gaan hand en hand met het galmende gitaarspel, helaas voor Warwick met weinig commercieel succes.
Ironisch genoeg zou het schrijversduo met deze low-key versie de weg effenen voor succesvol gëinterpreteerde covers van hitproducerende artiesten.

Lewis-Mira-V22
Margaret Lewis & Grace Tennessee


Margaret Lewis

Margaret Ann Lewis, geboren in Snyder, Texas, begon haar zangcarriere op de middelbare school van Levelland, Texas waar ze een band The Thunderballs oprichtte. De band trad op in diverse lokale talentshow en werd in 1957 tweede bij een dergelijke show in Lubbock, Texas. Na enkele gastoptredens in The Louisiana Hayride in Shreveport, werd zij een vast onderdeel van deze show. In Shreveport ontmoette Lewis Mira Ann Smith, gitariste en tallentvolle songwriter en eigenaar van een het RAM-platenlabel. dankzij dit contact kon Lewis optreden met Dale Hawkins en als achtergrondzangeres dienst doen tijdens zijn platenopnames voor Chess Records.
Een aantal jaren stond Lewis onder contract bij RAM totdat een faillisement begin 1960 daar een eind aanmaakte. Lewis en Smith besloten om zich te concentreren op het schrijven van songs en waren daarin zodanig succesvol met o.a. Mountain Of Love (David Houston) dat het schrijversduo een contract verdiende bij het Plantation Records label van Shelby Singleton waar zij in 1969 Reconsider Me aan het papier toevertrouwden.

Cover versies

Country-muziek legende Narvel Felts, scoorde in 1975 een hit die piekte op nummer 2 in de Billboard Hot Country Singles en het bereikte ook nummer 1 op de RPM Country Tracks hitlijst in Canada met zijn versie, na eerdere pogingen van collega Ray Pillow (Plantation Records PL-25 1969) en John Wesley Ryles (Plantation Records PL-81 1971). De versie die het meest geliefd werd bij de plaatselijke muziekliefhebbers was de engelachtige stem van New Orleans ‘eigen’ soulgigant Johnny Adams, die er een grote hit mee had met een hoogste notering op nummer 8 van de Amerikaanse R & B- en op nummer 28 van de pop-hitlijsten.
Johnny Robinson (1970), Jimmy Barnes, Wallace Berry, Jimmy Elledge, Laruin Munsch en Louisiana bluesman Bryan Lee (2009) coverden Reconsider Me met wisselend succes.
Singer-songwriter Dayna Kurtz tenslotte bracht in 2013 een bijzonder doorleefde versie uit op haar album Secret Canon Vol. 2.


Johnny Adams – Narvel Felts


Ray Pillow – John Wesley Ryles


Johnny Robinson – Wallace Berry


Jimmy Barnes – Laruin Munsch


Dayna Kurtz – live at The Living Room, New York & Official video

Songtekst

Reconsider Me (Margaret Lewis & Mira Smith)

Hello, baby
Yes, it’s really me
After all the wrong I’ve done
I guess you’re
Surprised to see me

Here at your door like
A sparrow with a broken wing
Who’s come back to beg you
Oh, reconsider me

Oh, please reconsider me
I can’t make it
Without your love
Can’t you see

So, let me, just let me
Love you eternally
Oh, baby, baby, baby
Baby, baby, baby
Reconsider me

I learned the truth about
The so-called good life
It was just a candle
Too short to burn the night

Now, here in the
Darkness in my heart
Don’t you know I
Bring to you in plea
Oh, light my way again
Light my way again
And, girl, reconsider me

Oh, please reconsider me
I can’t make it
I can’t make it
Without you, girl
Can’t you see

So, just love me
Love me
Let me love you eternally
Oh, baby, baby, oh, baby
Reconsider me

If you got any feelings for me
Baby, baby, baby, baby
Baby, oh, baby