The Perfect Country And Western Song

The Perfect Country And Western Song

“You Never Even Called Me By My Name” zoals de officiele titel van deze song is werd in 1975 geschreven door Steve Goodman & John Prine en naar de top van de hitlijsten gezongen door David Allan Coe. De song is volgens velen de perfecte country en western song.
In de song vertelt de zanger het verhaal over een vroegere liefde die hem heeft afgewezen. Een veel gehanteerd thema in de popmuziek en in het bijzonder in de country muziek. Het meest opmerkelijke aan deze song is het satirische laatste couplet, voorafgegaan door een verhaal van Coe waarin hij vertelt dat een vriend van hem (Steve Goodman) de song had geschreven en het de perfecte country-song vond. Coe liet hem weten dat dit niet de perfecte country-song was, omdat het niets zei over mama’s, treinen, vrachtwagens, gevangenissen en dronken worden.
Vervolgens voegde Goodman het laatste couplet, waarin hij deze vijf elementen opnam, aan de song toe. Nu was het DE PERFECTE COUNTRY EN WESTERN SONG.

Cover Versies

Niet alleen David Allan Coe nam de song op, ook de schrijvers zelf Steve Goodman en John Prine namen de song op alsmede “Gentleman” Jerry Burruss, Doug Supernaw en Diesel Island met Steve Chosich als zanger.

Speciale aandacht voor deze versie uit 1994 van Doug Supernaw, met alle in de song genoemde zangers David Allan Coe, Waylon Jennings, Merle Haggard en Charley Pride, van zijn tweede studio-album ” Deep Thoughts From A Shallow Mind”.

bronnen: youtube wikipedia