Maybe It Was Memphis

Maybe It Was Memphis

Maybe It Was Memphis, gecomponeerd door singersongwriter Michael Anderson is de titel van de song die door Pam Tillis (24 juli 1957) tweemaal in verschillende periodes werd opgenomen. De eerste opname voor de platenmaatschappij Warner Brothers met als producer Josh Leo vond plaats eind 80-tiger jaren, wanneer de opname’s plaats vonden is niet met zekerheid te zeggen, algemeen wordt aangenomen dat dit omstreeks 1988 moet zijn geweest. De song door Warner Brothers niet eerder dan in 1994 uitgebracht op de LP Pam Tillis Collection, 5 jaar nadat Pam Warner Brothers had verlaten en onder contract stond bij Arista Nashville.
In 1991 nam zij samen met producers Paul Worley en Ed Seay dit nummer opnieuw op voor het album Put Yourself In My Place die op 25 November van datzelfde jaar uitkwam. Het nummer is ook uitgebracht op single en was voor Pam haar 3e toptien hit op de hitlijsten van de Billboard Country Singles. In 1992 is Maybe It Was Memphis genomineerd voor de CMA Song of the Year.

Het nummer is een mid-tempo ballade waarin de vrouwelijke verteller herinneringen ophaalt aan haar voormalige geliefde die zij ontmoette in Memphis, Tennessee. De albumversie van het nummer is voor radio-promotie doeleinden aangepast, in het tweede refrein is de gitaarsolo vervangen door een kortere pedal steel gitaar solo, het nummer eindigd in deze radio-versie met herhalingen van het refrein.

Cover versies

Van het nummer zijn bij ons drie cover versies bekend, in 2003 door Kitty Jerry, in 2006 door de componist Michael Anderson zelf op zijn album White Trash Shakespeare (Cadillac Pink) en tenslotte door Sister Valentina in 2007 op het album Why Not Me ( CC Entertainment)
Onze zoektocht naar geluidsopnamen van deze covers heeft geen succes opgeleverd.

Songtekst

Maybe It Was Memphis

Pages: 1 2 3 4