C’Mon Everybody

C’Mon Everybody

“C’mon Everybody” is een nummr die in 1958 werdt geschreven door Eddie Cochran en Jerry Capehart, oorspronkelijk in october 1959 uitgebracht als een B-kant op Liberty 55166. In 1959 piekte de single in Engeland (waar Cochran een groot succes was en waar hij in 1960 ten gevolge van een autoongeluk stierf) op nr. 6 in de singles-hitparade en dertig jaar later, in 1988, werdt het nummer er opnieuw uitgegeven met als resultaat een nummer 14 positie in de toenmalige hitlijsten. In de Verenigde Staten kreeg het nummer een nr. 35 notering in de Billboard Hot 100. “C’mon Everybody” is neemt plaats nr. 403 in op de lijst van de 500 Greatest Songs of All Time het Rolling Stone magazine’s.


C’Mon Everybody – Let’s Get Together

Toen Cochran zijn lead vocals voor het nummer opnam, creëerde hij ook een alternatieve versie van het nummer getiteld “Let’s Get Together” met als enige verandering dat “C’Mon Everybody” in de tekst was gewijzigd in Let’s Get Together”. Deze alternatieve versie werd uiteindelijk uitgebracht op een compilatie-album in de jaren 1970. ]

In 1988 werdt het nummer door Levi Strauss & Co gebruikt in hun 501-jeans reclame campagne. De advertentie, getiteld “Eddie Cochran” en geregisseerd door Syd Macartney, vertelde het verhaal hoe de (vermeende) verteller, songwriter Sharon Sheeley, Eddie Cochran enthousiasmeerde om deze jeans te dragen. In dat jaar werdt het nummer opnieuw uitgebracht als promotie-single.

Cover versies

Cover versies van “C’Mon Everybody” zijn opgenomen door o.a. Led Zeppelin, Neon Rose (Zweden), Backbeat Band, Cliff Richard & The Shadows, Tomoyasu Hotei & The Raveonettes, Adam Faith (1959), Vince Taylor (1961), Johnny Lion & The Jumping Jewels (1962), Eddy Mitchell (1963), NRBQ (1969) , UFO (1971), Humble Pie (1972), Sex Pistols (1979), Stray Cats (1983), Iggy Pop (1994), Brian Setzer & The Tom Cats (1997) en Alan Clark (1999) ,


Led Zeppelin – Backbeat Band


Cliff Richard & The Shadows – Adam Faith


Johnny Lion & The Jumping Jewels – Stray Cats

“C’mon Everybody” is ook de titel van een nummer van Elvis Presley uit de 1964 film “Viva Las Vegas”. Deze versie, die een totaal ander nummer is dan van Cochran wordt toegeschreven aan songwriter Joy Byers, hoewel er de laatste jaren Byers’s echtgenoot en songwriting partner Bob Johnston dit betwist. Johnston schreef zelf ook in de jaren ’60 een aantal nummers voor Elvis, waaronder ‘It Hurts Me “en “Let Yourself Go” die beide werden opgenomen in “1968 Comeback Special” van Elvis.

Songtekst

C’Mon Everybody (Jerry Capehart/Eddie Cochran)

Ah well, c’mon everybody and let’s get together tonight
I got some money in my jeans and I’m really gonna spend it right
Well I’ve been a-doin’ my homework all week long
And now the house is empty and the folks are gone
Ooo C’mon everybody

Ah well my baby’s number one but I’m gonna dance with three or four
And the house’ll be a-shakin’ from my bare feet slappin’ on the floor
Well, when you hear that music you can’t sit still
If your brother won’t rock then your sister will
Ooo C’mon everybody

Well we’ll really have a party but we gotta put a guard outside
If my folks come a-home I’m afraid they’re gonna have my hide
They’ll be no more movies for a week or two
No more runnin’ round with the usual crew
Who cares C’mon everybody

C’mon everybody
C’mon everybody