Daughter of the Everglades

Daughter of the Everglades

Op verzoek van een van onze trouwste volgers deze week in song van de week Daughter of the Evergades van de Ierse blues-rock multi-instrumentalist, componist en bandleider William Rory Gallagher (2 maart 1948-14 juni 1995).
Rory Gallagher nam in de jaren tussen 1970 en 1990 samen met de door hem gevormde band Taste een 11-tal albums op waarvan er wereldwijd meer dan 30 miljoen exemplaren werden verkocht. Onze song van de week is afkomstig van het album Blueprint uit 1973, om precies te zijn is het de 2e van de in totaal 8 songs die op dit album verschenen. De andere songs van het album zijn Walk On Hot Coals, Banker’s Blues, Hands Off, Race The Breeze, Seventh Son Of A Seventh Son, Unmilitary Two-Step en If I Had A Reason. Alle songs zijn gecomponeerd door Rory Gallagher die ook de productie van het album voor zijn rekening nam. De opnames vonden plaats in de Marquee Studios onder leiding van Phil Dunn & Andy Stephens. De band bestond uit:

RORY GALLAGHER (zang, gitaar, harmonica, mandoline, saxofoon)
GERRY McAVOY (Bas)
LOU MARTIN (Keyboards & Gitaar)
ROD De’ATH (Drums & Percussie)

In 2000 werd Blueprint in een geremasterde versie opnieuw uitgebracht, aan de “oude” songs werden 2 nieuwe songs toegevoegd, Stompin’ Around/alt version 10 en Treat Her Right. Uitvoerend producent van deze CD was de broer van Rory, Donal Gallagher.

Volgens een niet bevestigd verhaal van Donal Gallagher, heeft Rory verklaard dat hij bij het schrijven van Daughter of the Everglades werd geinspireerd door een boek die hij had gelezen, Donal dacht ook dat een incident met een vriendin ook een rol heeft gespeeld. Deze vriendin had op het laaste moment een door haar geboekte vlucht naar een van Rory’s optredens gecanceld, het vliegtuig waarin zij zou zitten stortte neer in de Everglades.

bronnen: wikipedia    www.rorygallagher.com