Dylan LeBlanc – Pauper Fields

Dylan LeBlanc – Pauper Fields

Dylan Leblanc’s Rough Trade debuut is een voortzetting van de spookachtige en ongrijpbare muzikale traditie van het diepe zuiden van Amerika die nergens dieper snijdt dan in Alabama. Geboren in Shreveport, Louisiana, is deze zoon van een Muscle Shoals, Alabama sessiemuzikant opgegroeid met de sound die werd gecreerd in de befaamde muziekstudio’s die deze dichtbij Memphis gelegen plaats rijk is. In de bakermat van de zuidelijke soul.

“Pauper Fields” is een verzameling van trage en gevoelige country-folk songs en is te plaatsen ergens tussen Nick Drake, Jason Molina, Kelly Joe Phelps en Fleet Foxes in. LeBlanc’s rokerige, emotionele stem met de kenmerkende luie zuidelijke gloed van zijn thuisstaat en de verhalen over liefde, leven, verlies en dood voelen echt genoeg ook al zijn ze het resultaat van lange whiskey-nachten met stapels Neil Young en Townes van Zandt albums.
Over “Paupers Field” hangt een dikke plezierige nevel van 70-tiger jaren finger-picking soft-rock met opvallende songs als het treurige “Emma Hartley”, “Low” , “Death Of Outlaw Billy John” en Ïf The Creek Don’t Rise”, waarvan de laatste is opgenomen met de ongedwogen en harmonieuze stem van niemand minder dan Emmylou Harris als ondersteuning.
Deze twintig-jarige jongeman zal ons in de toekomst nog meer verrassen.

Van het album zijn “If Time Was For Wasting” en “Emma Hartley” op single verschenen.

bron    www.allmusic.com