Joseph Parsons – Empire Bridge

Joseph Parsons – Empire Bridge

Joseph Parsons, uit Philadelphia afkomstig en al enige jaren in Duitsland woonachtig, is bij het grote publiek ondanks een handvol bejubelde albums nog steeds onbekend. Volstrekt onterecht, want Joseph Parsons manifesteert zich als een buitengewoon getalenteerd singer-songwriter, getuige de lovende kritieken op zijn vele cd’s. De songs van Parsons liggen ondanks hun diepgang lekker in het gehoor en klinken tijdloos. Zo ook op zijn nieuwste Empire Bridge, de luisteraar wordt weer getrakteerd op een serie pop-rock songs die zeggingskracht hebben. Empire Bridges is, in samenwerking met de Duitse labels Meer Music & Blue Rose Records, opgenomen – geproduceerd in Hilden, Duitsland en in Parson’s huis in Steinhude ergens in Noord-Duitsland. Het album wordt gelanceerd op 31 januari 2014. Na deze lancering volgt in februari en maart 2014 een uitgebreide Europese tournee waarin ook ons land zal worden aangedaan, voor exacte data en locaties zie onderaan deze pagina.


Leave This Town

De nummers van Parsons behandelen, onderzoeken en stellen vragen over een wereld waarvan de toekomst in toenemende mate wordt bepaald door de rijken van deze aarde, op winst jagende financiële instellingen en alleen op macht beluste politici. Het individu voelt zich machteloos om zijn eigen bestaan vorm te geven en zijn plek in de maatschappij te vinden. Hij is gereduceerd tot een consumerend product zonder uitzicht op een wezenlijke bijdrage aan zijn sociale omgeving. Het is bijna onmogelijk geworden om leiders met overtuiging en moreel kompas te vinden die het vertrouwen waard blijkt te zijn. Het openingsnummer Seek The Truth stelt vragen als are we gonna change the World, are we gonna take it back, stelt it’s getting harder to find someone who will seek the truth en roept onderhuids op tot het goede te doen. Deze enorme uitdaging krijg vorm in krachtige rocksongs als Live Like The King. In True signaleert de hoofdpersoon dat er niets belangrijker is dan de liefde van je levenspartner you’re the only thing that’s true. Hide Away is een zoektocht naar hoop in een door criminaliteit geteisterde cultuur.
Minefields een prachtige melancholische verkenning van een ingewikkelde complexe relatie verpakt in een weelderige melodie. Endless Sky een feest vol warmte en plezier onderwijl genietend van het vervagen van het daglicht en ons voorbereiden op onze reis naar bevrijding en verlossing met Leave This Town, een stevige country-rocksong.

01. Seek The Truth

02. Exhale

03. Live Like The King

04. True

05. Dig That Well

Empire Bridges is rijk aan diepgaande thema’s met een spirituele en poëtische lading, Parsons nummers zijn tijdloos hetgeen hij laat horen in Shy (Revisited) uit 1998 die hij voor dit album heeft omgewerkt tot een stevige pop-rock song.
Het is Parsons’ tweede album met zijn live band (Sven Hansen – drums; Freddi Lubitz – bass , vocals; Ross Bellenoit – elektrische gitaar, zang). Na meer dan zes jaar on the road en in de studio is de band uitstekend op elkaar ingespeeld met een eigentijds geluid en flexibel om wisselende klankkleuren van Parsons te vertolken zonder de kracht van zijn muziek uit het oog te verliezen en te vermaken.
Empire Bridges is als een glanzende diamant die een regenachtige dag omtovert in een dag met de zonnigste zonneschijn, een album die zijn grote doorbraak kan zijn, voor liefhebbers van de betere pop/rock muziek een must.

06. Hide Away

07. Shy

08. Minefields

09. Leave This Town

10. Endless Sky

11. The Bridge

Joseph Parsons Band is van 14, 15 en 16 maart 2014 in Nederland, ze treden dan op in respectievelijk Den Haag (Theater in de Steeg), Sappermeer (de Koepelkerk) en Horst (Cambrinus)