Anne McCue

Anne McCue

Anne McCue is een alt.country singer-songwriter, gitarist en producer uit Australië. McCue groeide op in Campbelltown, een gebied ten zuidwesten van Sydney, en studeerde af aan de University of Technology van Sydney in filmproductie en filmwetenschap. Ze is zangeres, songwriter, gitarist, multi-instrumentalist, producer, technicus en filmregisseur..
Zij trad voor het eerst op in de uit Sydney afkomstige band Vertigo, zo genoemd naar de gelijknamige film van Alfred Hitchcock.
In 1988 verhuisde McCue naar Melbourne en nam gitaarles bij Bruce Clarke. Nadat ze had gereageerd op een advertentie van de vrouwen-rockband Girl Monster werd ze aangesteld als lead-gitarist. Ze zou uiteindelijk van 1988 tot 1993 in deze band spelen en had twee nummer één hits in de Australië.
Na een betrekkelijke rustige periode waarin ze in de kleine clubs rond Melbourne optradging Anne voor één jaar naar Vietnam, bij terugkeer was het tijd (1996) voor haar geworden om haar eerste album (EP) Laughing uit te brengen. Ze trad vervolgens toe tot het trio Eden AKA, die net een platencontract bij Columbia Records USA hadden getekend. Het trio bracht een self-titled album uit en traden op in Canada en in de Verenigde Staten.
Anne McCue bleef hangen in de USA en tekende een contract bij de uit Los Angeles afkomstige manager Mike Gormley, bracht een solo-album Amazing Ordinary Things in 1999 uit en toerde met een aantal bekende musici, waaronder Lucinda Williams, die haar vaak introduceerde als “my new favorite artist… and an amazing guitarist”.
Een introductie waarin wij na het beluisteren van haar songs “As The Crow Flies” en “Hangman” alleen maar mee kunnen instemmen.