Town of Saints

Town of Saints

Er gaat niets boven Groningen en dat geldt zeker voor de Groningse-Finse akoestische folkband Town of Saints. Deze 2-koppige band waarvan de naam volgens de oprichters de Finse violiste Heta Salkolathi en de Groningse zanger/gitarist Harmen Ridderbos refereert aan Dublin en hun beider persoonlijk verleden, laat zich regelmatig bij verschillende gelegenheden bijstaan door bevriende Groninger muzikanten Teake Damstra, Sietse Ros & Anne de Vries.
De roots van de band liggen in de Finse traditionele folkmuziek en in de energieke punkmuziek van o.a The Clash, Flogging Molly en Dropkick Murphy’s, maar ook singer-songwriters als Damien Rice, Ed Harcourt en Nick Cave alsmede Ierse en Schotse folk zijn medebepalend geweest voor de muzikale richting die Town of Saints zijn ingeslagen.

Deze week ontvingen wij van deze nieuwe band hun in eigen beheer uitgebrachte 1ste CD “Never Sleep”, een CD met recht uit het hart van de schrijvers Heta & Harmen komende sterke songs.
De CD die opgenomen is in TheBedroom Groningen, opent met het verrassende “Trapped Under Ice”, een song waarin de samenzang van de complete groep indrukwekkend te noemen is. Ook de volgende songs op de CD blinken uit in prettig in het gehoor liggende melodieën die uitstekend vertolkt worden waarbij vooral de karaktervolle stem van Harmen in combinatie met de subtiele zang van Heta ons kan bekoren, de in sommige songs wat dwingend aanwezige viool kunnen wij helaas wat minder appriciëren. Het gehele album ademt een sfeer van vrolijkheid en levenslust met een serieuze ondertoon uit.
Onze favorieten op deze CD zijn naast het eerder genoemde openingsnummer de songs “Letter of The Reverend” ,”Curtains” en “Preachers”, erg mooi.


Curtains – Miner’s Song – Start Something

Voor liefhebbers van alt.country en folk, zoals wij, zijn de opnames van deze band een aanrader en hoort de CD zeker in je CD-verzameling aanwezig te zijn.
Voor meer info over optredens etc. ga naar de site van deze nieuwe veel belovende band.

bronnen

E-intervieuw 20-09-2011 Harmen Ridderbos
www.townofsaints.com
www.facebook.com/townofsaints

de fotoos zijn van Jorinde Reijnierse at www.jorindephotography.nl