Thurston Harris

Thurston Harris

Thurston Harris (11 juli 1931, Indianapolis, Indiana) was in de eerste helft van de jaren 1950 een populaire rock’n’roll zanger. Harris verscheen voor het eerst in 1953 op de plaat met de song “Part Of Me” als leadzanger van “The Lamplighters”, één van de vele groepen uit de vroege R&B-scene in South Central Los Angeles. Deze groep ontwikkelde zich, na personele wijzigingen in de bezetting, in “The Tenderfoots” die later weer opging in “The Sharps”. Deze “Sharps”, zonder Harris, werden “The Rivingtons” en hadden in 1962 een hit met het overbekende “Papa-Oom-Mow-Mow”.

Thurston Harris wordt algemeen gezien als een one-hit wonder, met de song “Little Pretty One” geschreven door Bobby Day bereikte hij in 1957 de zesde plaats in de Billboard Hot 100.

De single uitgebracht door Aladinn Records ( Aladinn 3398) ging meer dan 1.000.000 maal over de toonbank.
In 1958 had Thurston Harris nog een top 20 R&B notering met “Do What You Did”, maar een herhaling van zijn eerste succes zat er niet meer in. Een andere bekende song van Harris was het in 1959 opgenomen “Runk Bunk”, ook wel bekend van de Engelse popzanger Adam Faith.
Thurston Harris overleed aan de gevolgen van een alcoholvergiftiging op 14 april 1990 in het plaatsje Pomona, California. Hij werd slechts 58 jaar.

wikipedia
blackcat rockabilly europe