Thomas Hine – Forgive My Future

Thomas Hine – Forgive My Future

Vorige week vrijdag ontving ik van de uit Golden, Colorado USA afkomstige singer-songwriter Thomas Hine zijn nieuwste album “Forgive My Future”. Thomas Hine is een artiest die tot vóór dit album onbekend voor mij was en na het luisteren naar de gemakkelijke en vloeiende folk/folkrock nummers heb ik me voorgenomen om Thomas vanaf nu intens en met grote belangstelling te gaan volgen. Het geluid doet me denken aan Ian Matthews uit de beginjaren ’70, het is een verzameling van tijdloze nummers die ook de vergelijking met nummers van Neil Young en Townes Van Zandt glansrijk kunnen doorstaan. Dit is één van die magische albums die je mee neemt naar een rustige plek en de wereld om je heen doet vergeten. Een plek van waaruit je misschien nooit zou willen terugkeren.

“Dance For Days” opent het album op een charmante manier, de prachtige klanken van de akoestische gitaar, xylofoon en zachte percussie zijn perfecte metgezel voor dromerige zang van Thomas. Met dit nummer heb ik meteen mijn favoriet van het album genoemd.
“Owen” is een meeslepend nummer die ervoor zorgt dat je aandacht niet wordt afgeleidt. “I Climed The Mountain” laat je genieten van elke noot die wordt gespeeld en elke zin die wordt gezongen en “Old Troubles” heeft de klank van vroeger, het is een nummer waarvan je je kunt voorstellen dat die werd gezongen door de arme harde werkers op de katoenvelden van Mississippi.

01 Dance For Days 02 Owen 03 I Climed The Mountain 04 Old Troubles

Verdere hoogtepunten op het album zijn “Bright Shining Mountains”, de manier waarop Thomas zingt en gitaar speelt laat een artiest horen die betrokken is bij de muziek die hij maakt, een zeer ingetogen nummer. “Tomorrow I Have My Doubts” is betoverend en “Ploughman” straalt intimiteit uit in een prachtige harmonie met de ongelooflijk getalenteerde Thomas Jonnsson (I’m Kingfisher) en in “Conquistadores (Lucky Boy Seven)” zorgt de vocale inbreng van, lid van de familie, Sadie Hine voor een hemels duet. “Should Stayed At Home” is een zeven minuten durende epos die in een mum van tijd voorbij is.

05 Bright Shining Mountains 06 Dance Harder 07 Tomorrow I Have My Doubts 08 Conquistadores (Lucky Boy Seven) 09 Ploughman 10 Should Have Stayed Home 11 Dance Harder – bonus demo

Het gehele album is voorzien van prachtige muzikale arrangementen die het samen met de overheerlijke nummers tot een tijdloos album maakt, voor liefhebbers van folkmuziek is dit een grote aanrader.


Bright Shining Mountains