Theo Sieben – Invite To Dance

Theo Sieben – Invite To Dance

Deze in het Brabantse Asten geboren Amsterdamse singer-songwriter verrast ons, één jaar na zijn eerste boreling “Until Grass“, opnieuw met een uitstekend album die hij de naam “Invite To Dance” meegaf.
Theo Sieben speelt gitaar bij PAULUSMA, gitaar en banjo bij Mathijs Leeuwis en werkte als sessiegitarist samen met onder andere de Raggende Manne, Corrie van Binsbergen, J.W. Roy en Trijntje Oosterhuis. Verder speelde hij als acteur/muzikant bij het Nationale Toneel en Orkater. Theo schrijft zijn eigen materiaal en als componist schreef hij oa voor Introdans, Eye filminstituut en BNN.
Voor “Invite To Dance” verleenden muzikale vrienden als Joost Belinfante, Rob Klerkx, Wouter Rentema, Jelle Paulusma, Diederik Norden en geliefde Judith Kolen hun zeer gewaardeerde medewerking. Het album bevat elf nummers plus het instrumentaal intermezzo “Preperation”, de nummers klinken persoonlijk en de geschetste beelden vertellen het verhaal, er zijn muzikale invloeden van de Appalachen en country blues tot psychedelische folk(rock). Zijn gitaar- en banjospel is virtuoos en ook functioneel, geheel ten dienste van zijn nummers.
De teksten van de songs zijn illustraties van het leven en met een humoristische knipoog wisselen advies, initiatief en onvermogen elkaar af.
Het album opent met het nummer “Old Into New” waarop Theo’s zang door de stem en fiddle van Judith Kolen op een bijzondere wijze wordt versierd, het is de kers op de taart.

01.01 Old Into New
02.02 Nothing’s Fixed
03.03 Dig A Hole
04.04 Late Will I Know You
05.05 Old Reuben
06.06 M & M

“Nothing’s Fixed” nodigt uit om iets van je leven te maken en “Old Reuben” is een typische vooroorlogse traditionele banjosong net als de titelsong “Invite To Dance”. “M&M” is vol zelfbeklag met een prettig aandoende New Orleanse uitstraling, terwijl “Come In And Under” doet denken aan een jonge Stevie Winwood. Genieten is het met “Dig A Hole”, “Alaska Porcelain” en het nummer “Love, I Treat You Bad” houdt ons een relatiespiegel voor. “You, Nebula!” is een nummer over de pogingen van de singer-songwriter om zich onkwetsbaar te maken en zich tegelijkertijd kwetsbaar op te stellen, een onmogelijke opgave.
De nummers zijn ingetogen, sober en intiem, maar “Invite to Dance” geeft zijn muzikaliteit niet zomaar prijs, er zijn een aantal luisterbeurten nodig om de muziek in je op te nemen. De veelzijdigheid die zich dan ontvouwt is een lust voor de muzikaal gevoelige ziel.
Het komplete album imponeert en is zoals op de hoes aangegeven: written, performed, recorded, mixed and produced by Theo Sieben en van internationale klasse.

07.07 Come In And Under
08.08 Love, I Treat You Bad
09.09 Alaska Porcelain
10.10 You, Nebula!
11.11 Invitation To Dance

Steun deze artiest door het kopen van deze prachtige CD, verkrijgbaar bij oa Velvetmusic.