The Steel Wheels – No More Rain

The Steel Wheels – No More Rain

Met deze release hebben The Steel Wheels een zo op het oog risicovolle en misschien onverstandige beslissing genomen met terug te grijpen naar nummers die meer dan 8 jaar geleden, nog voordat de band werd gevormd, werden geschreven door leadzanger Trente Wagler. Na een paar keer luisteren vraag ik me af waarom het zo lang heeft geduurd voordat deze songs opnieuw het daglicht zien.

Het openingsnummer van het album is een cover van Tom Waits’ Walk Away, waar ook de tekst in voorkomt waaraan het album zijn titel aan ontleent, de overige elf songs zijn originele songs die voor het merendeel jaren geleden zijn geschreven door leadzanger Trente Wagler.
Er zijn tal van hoogtepunten die bij de luisteraar behoorlijk kunnen binnenkomen, de religieuze betekenis en opbeurende toon in veel van deze nummers dragen bij aan deze impact. Van begin tot eind, bij bijna elk stukje tekst en bij het horen van de eenzame viool of mandoline die met je emoties spelen en je onderdompelen in een betoverende muzikale euforie .


1. Walk Away – 2. Until The Summer Comes


3. Kiss Me Like A Stranger – 4. Go Up To That Mountain

Wat The Steel Wheels uit de Blue Ridge Mountains van Virginia onderscheidt van veel andere countrybands is de combinatie van ruimtelijke muzikaliteit, geaccentueerd door de bijzondere stem van Wagler en de scherpe ondersteuning door de sterke harmonieën. Eric Brubaker op viool, Jay Lapp op mandoline en Brian Dickel op bas spelen ingewikkelde patronen op dit album, schilderen ogenschijnlijk moeiteloos levendige beelden en plagen je met de teksten, net genoeg om je te verwarren.

tracklist

1. Walk Away – 2. Until The Summer Comes – 3. Kiss me Like A Stranger – 4. Go Up To That Mountain – 5. Story About Love – 6. The Race – 7. So Long – 8. Whistle Blows – 9. Corrine – 10. Waters Edge – 11. I Will Love You


6. The Race – 8. Whistle Blows


9. Corrine