The Carolina Chocolate Drops

The Carolina Chocolate Drops

The Carolina Chocolate Drops is een old-time string-band uit Durham, North Carolina, Verenigde Staten en bestaat uit Rhiannon Giddens, Dom Flemons, Adam Matta en Hubby Jenkins. De band werd opgericht in November 2005 naar aanleiding van het bijwonen van de Black Banjo Gathering in Boone, North Carolina, door leden van Sankofa Strings, een ensemble met Dom Flemons, Rhiannon Giddens en percussionist/banjospeler Sule Greg Wilson en Justin Robinson af en toe als gast-artiest. Oorspronkelijk bestond de band uit drie leden: Rhiannon Giddens, Dom Flemons en Justin Robinson, die allemaal in de twintig waren toen de groep werd gevormd. Justin Robinson besloot in 2011 om de groep te verlaten, Hubby Jenkins em nam zijn plaats in en Adam Matta werd aan de band toegevoegd. The Drops zijn een van de twee bekende full-time Afro-Amerikaanse string bands.
The Carolina Chocolate Drops maken traditionele folkmuziek met veelal traditionele instrumenten. Banjo’s, violen, mandolines, guitaren, cello’s en vele andere bijzondere instrumenten. De beste manier om Carolina Chocolate Drops te beschrijven is ‘ritmische folk’.
Hun nieuwste album “Leaving Eden”, uitgebracht 24 februari 2012 op het Nonesuch label, is daar een mooi voorbeeld van met stevige traditionele folk en gevoelige kleine liedjes. Door de nieuwe bezetting en nieuwe instrumentatie is het een andere plaat dan de succesvolle voorganger het Grammy Award winnende “Genuine Negro Jig” geworden, dat ze opnieuw een Grammy Award in de wacht slepen behoort zeker tot de mogelijkheden.

Leaving Eden – Country Girl