Seth Lakeman

Seth Lakeman

De Britse folkzanger Seth Lakeman(1977) maakt al vanaf zeer jonge leeftijd muziek o.a. met zijn ouders en zijn twee broers Sean en Sam. Als Seth vijftien jaar is beginnen de gebroeders Lakeman de band The Lakeman Brothers. In 1994 brengen zij het album “Three Piece Suite” uit. Het album wordt zeer goed ontvangen en de broers gaan zij met de uit Yorkshire afkomstige zangeressen Kathryn Roberts en Kate Rusby op tournee in Portugal. Dit vijftal gaat verder onder de naam Equation en maakt een aantal succesvolle platen, maar Seth kiest in 2001 uiteindelijk toch voor een solocarrière. De charismatische folkzanger debuteert in 2002 met de plaat “The Punch Bowl” en vanaf dan gaat het heel hard met de carrière van Lakeman.


The White Hare – Lady Of The Sea – Kitty Jay

In 2004 brengt volgt zijn tweede album “Kitty Jay”. Hij wordt genomineerd voor een Mercury Prize en BBC Radio 2 roept hem in 2006 uit tot Folk Singer Of The Year, in dat jaar verschijnt ook zijn derde album “Freedom’s Fields”. Albums “Poor Man’s Heaven”, “Hearts & Minds” volgen in 2008 en 2010. Tussen deze plaatopnamen door treedt Lakeman regelmatig op bij allerlei festivals in Engeland. In 2011 bezoekt Seth Lakeman Nederland voor o.a. een optreden in Paradiso. Zijn allernieuwste album “Tales From The Barrelhouse” verscheen op 18 november 2011, een album waarbij hij op zoek ging naar de diepere betekenis van zijn “muzikale roots”.


More Than Money – Blacksmiths Prayer (Tales From The Barrel House)

De opnamen werden gemaakt in een in onbruik geraakte kopermijn, een oude smederij en andere werkplaatsen (The Barrel House) van het spookachtige mijnbouwdistrict Morwellham. De songs op dit album zijn allemaal door Lakeman geschreven en gecomponeerd, hij bespeelde alle instrumenten, mixte het geheel zelf af en produceerde het album in eigen beheer.
Met dit album, uitgebracht door Honour Oak Records, maakt Lakeman een uitgesproken en oorspronkelijk muzikaal statement, hij weet als geen ander een brug te slaan tussen folk en popmuziek met zijn loepzuivere stem en virtuoze muzikaliteit.


The Sender (Tales From The Barrel House)

bronnen: wikipedia – www.propermusic.com – www.paradiso.nl