Sarah Gayle Meech – One Good Thing

Sarah Gayle Meech – One Good Thing

Dit is een dijk van een debuut-album. Alle 12 originele en authentieke honky-tonk nummers werden geschreven door Sarah Gayle Meech zelf, elke song vol emotie en realisme. Dit is geen lichtzinnige pop- of een country-rock album, nee dit is een moderne doorleefde versie van een Loretta Lynn of Tammy Wynette album vol met gouden en harde country songs.
“One Good Thing” is geproduceerd door Andy Gibson, bekend als Hank Williams III steel- en dobro speler, en opgenomen in Nashville. Het is een van de meest eerlijke en oprechte releases van het jaar en een must-have schijfje voor fans van rechttoe rechtaan country muziek.

Het album opent met de titelsong “One Good Thing” een honky-tonker van het zuiverste water die beweert dat “het enige goede aan hartzeer is een triest oud lied”.

Het vervolg wordt alleen maar beter met het autobiografische “Old White Boots”, “All I Wants A Honky Tonk” en het sluitstuk van het album “Honey Put Your Money Where Your Mouth Is” zijn allemaal degelijke country rockabilly nummers. Ze klinken alsof ze in 1965 zijn opgenomen door Tammy of Loretta, en niet in de moderne tijd van 2013. “Sad and Lonely” is voorzien van een altijd genietbare Waylon Jennings stijl die wonderwel perfect bij Sarah’s stem past. In feite, Sarah’s diep grommende stem is perfect voor al deze nummers, ze eist je aandacht met haar energieke vertolking van de nummers. De productie is ook perfect, Andy Gibson zet precies de juiste hoeveelheid van steel en viool in om de muziek tot leven te brengen.


All I Wants A Honky Tonk

“Unlucky in Love”, “Movin’ On Song”, en “Foolish” zijn emotionele nummers waarin Sarah elke traan die de luisteraar in zich heeft er uit weet te trekken. “Foolish” in het bijzonder is een geweldig nummer, het meest relaxte nummer van het album, die echt binnenkomt. Je kunt de eerlijkheid en oprechtheid horen in haar stem vooral wanneer ze buiten de lijntjes zingt. Het is bijna alsof ze het moeilijk vindt om door te zingen.
Dit nummer is er een met hit-potentie.


Foolish

Al met al, Sarah Gayle Meech heeft gelijk: verdriet maakt verdomd goede nummers.