Rodney DeCroo – Campfire On The Moon

Rodney DeCroo – Campfire On The Moon

Na ongeveer zeven jaar en vijf albums, een uitverkochte show in het verschiet en aan het begin van een grote doorbraak met zijn album Queen Mary Trash trok Rodney DeCroo in 2010 de stekker uit zijn toenmalige band en sloot zich vijf jaar op in zijn appartement in East Vancouver, maar ging ook werken aan het herstel van de posttraumatische stress-stoornis die bijna 20 jaar geleden voor het eerst bij hem werd gediagnosticeerd en aan de alcoholverslaving die hem in zijn greep had. Dit moest stoppen.
Na een intensieve herstelperiode van vijf jaar is één van Canada’s meest gevoelige en briljante singer-songwriters terug met zijn Campfire On The Moon, een subliem album die door het nieuwe label Tonic Records op 28 april 2015 in zijn thuisland is uitgebracht.
Op Campfire On The Moon laat DeCroo onbetwist zijn innerlijke gevoelens zien, daarbij ondersteund bassist Mark Haney en pianiste-zangeres Ida Nilsen. Het album is warm met een zuinig schraal geluid, de kamermuziekachtige arrangementen ondersteunen de verweerde gruizelige stem van Decroo met Nilsen op de achtergrond als een waakzame engel, indirect en boeiend.
De songs zijn zeer persoonlijk te noemen, Stupid Boy In A Ugly Town, Ashes After Fire en No Saviour Big Enough hebben de heldere klank van het autobiografisch zijn.
Volgens DeCroo dienen songs in het algemeen en zijn songs in het bijzonder in staat te zijn om te overleven, los van de persoonlijkheid van de artiest, net zoals een schilderij of beeldhouwwerk. Rodney DeCroo is daar met deze tien songs op een prachtige wijze in geslaagd.
De Europese uitgave van Campfire On The Moon is vandaag 28 april 2016.

Tracklist & Samples:

01. Campfire On The Moon

02. Stupid Boy In An Ugly Town

03. Baby You Ain’t Wild

04. Sparks In The Rain

05. White Cirkels

06. Tear All Lovers Down

07. Young With You

08. No Saviour Big Enough

09. Ashes After Fire

10. Out On The Back Stretch

Out On The Backstretch

Stupid Boy In An Ugly Town