Paul Bogart

Paul Bogart

Deze in Oologah, Oklahoma, geboren country-artiest waarvan er inmiddels twee albums The Ride en Makin’ Hay zijn uitgebracht, is een voormalig lid van een rodeo-team met een aantal WK-titels op zak die, toen hij begin 20 was steeds meer gegrepen werd door zijn tweede passie, country-muziek
Zijn muziek-carriere begon vaste vormen aan te nemen toen Garth Brooks interesse toonde in zijn songs. Garth Brooks adviseerde hem om naar het Mekka van de country muziek Nashville te verhuizen als hij zijn muziek serieus wilde nemen.
Ik herinner me dat Garth zei “Je bent een succesvol rodeo-cowboy omdat je in Oklahoma woont, als je een succesvol country- muzikant wilt worden, moet je verhuizen naar Nashville”

Uiteindelijk, na enige aarzeling en na zijn afstuderen aan Roger’s State University, Oklahoma City, nam Bogart het besluit en verhuisde naar Music City met een vastberadenheid en wil om hard te werken en vanaf nul te beginnen in plaats van zijn relatie met Garth Brooks te benutten. Om in zijn levensonderhoud te voorzien vond Paul werk als klusjesman, in zijn vrije tijd speelde en schreef Paul met iedereen en overal waar hij kon. Al snel mocht hij samenwerken met gerenomeerde schrijvers als Jim Bevers (Dierks Bentley -“Sideways”), Billy Montana (Jo Dee Messina -“Bring On the Rain”), Tom Douglas (Lady Antebellum -“I Run to You”), en Jamie O’Hara (The Judds -“Grandpa”). Bogart zegt over die tijd: “Ik heb de mogelijkheid om alleen al in dezelfde kamer te zijn met deze schrijvers en met hen te spelen erg leerzaam gevonden en zeer gewaardeerd”.


The Cowboy Way – Started In The Kitchen – Everywhere Man

Nu hij permanente in Nashville woont, is Bogart’s muziek hard op weg een belangrijke factor in de stad te worden en het is gemakkelijk te zien waarom. Zijn liedjes zijn aanstekelijk, onvergetelijk en zijn optredens resulteren regelmatig in een uitnodiging om terug te komen. De oprechtheid van zijn muziek is ontwapenend, zijn geluid is vriendelijk net als de singer-songwriter zelf.


Bringin’It Home – Enjoy The Ride – Sweet Little Her

bronnen: www.paulbogart.com