Old Blind Dogs

Old Blind Dogs

Old Blind Dogs is een Schotse folkband die er in is geslaagd de traditionele Schotse folkmuziek te combineren met invloeden van rock, reggae en andere Afro-Carabieën ritmes en hebben daarmee een direct herkenbaar geluid gecrèeerd rond viool, percussie en bas. De band is in 1990 opgericht door Ian F Benzie, Buzzby McMillan en Jonny Hardin nadat zij elkaar ontmoeten op een zgn. busker’s holiday in de Schotse Hooglanden.
Na hun debuutalbum New Tricks (1992) opgenomen in de Cava Sound Workshop en geproduceerd door de Old Blind Dogs & Kevin Key werden er door de band ondanks wisselingen in de personele bezetting nog 11 albums opgenomen, waarvan de laatste en tevens 10e studio album Wherever Yet May Be (2008) hun 18-jarige jubileum markeerde.


Gealic Song – Mac Pherson’s Rant – Lowlands of Holland

The Bonnie Lass O’ Fyvie – Bonnie Earl of Muray – Lads O’ The Fair

De Old Blind Dogs wonnen in 2004 de prestigieuze Scotse Traditional Music Award voor de Folk Band of the Year. De band die thans bestaat uit Jonny Hardin, Ali Hutton, Fraser Stone en Aaron Jones zijn op dit moment voor een 25 dagen durende tournee in Amerika, helaas moest Jonny Hardin vanwege problemen met de Amerikaanse immigratiedienst vervangen worden door de Ierse multi-instrumentalist Claire Mann.

bronnen

wikipedia
www.oldblinddogs.co