Newton Faulkner – Write It On Your Skin

Newton Faulkner – Write It On Your Skin

Sam Newton Battenberg Faulkner (11 januari 1985) is een Engels singer-songwriter en muzikant uit Reigate, Surrey GB. met een unieke stijl van het bespelen van zijn gitaar. In 2007 brengt Faulkner zijn debuut-album “Hand Built By Robots” uit, van dit album werden drie singles getrokken “Dream Catch Me”, “I Need Something”en “Teardrop”. Het album was een instant succes met een nummer 1 posite in de Engelse album-hitlijsten, de single “Dream Catch Me” bracht het tot nummer 7 in de single-hitlijsten.
Met zijn tweede album “Rebuilt by Humans” uit 2009 (op 28 September uitgebracht) was Faulkner eveneens succesvol met een derde plaats op de eerder genoemde album-hitlijst. Ook van dit album werd de single “If This Is It” uitgebracht, ditmaal met wat minder succes als de eerder uitgebrachte singles.
“Write It On Your Skin” het derde album van deze Britse singer-songwriter werd uitgebracht op 9 juli 2012. Het titelnummer “Write It On Your Skin” werd uitgebracht als de eerste single van het album op 20 mei 2012 die op 29 Juni 2012 werd opgevolgd door “Clouds”.

Het opname-proces van dit derde album is door Newton Faulkner beschreven als totaal verschillend van het opnemen van zijn eerst twee albums. In tegenstelling tot de songs op de vorige albums zijn de nummers op “Write It On Your Skin” geschreven met als uitgangspunt deze live te spelen in plaats te worden opgenomen in een studio. Als zodanig zijn de nummers meer vrolijker en positiever dan de anderen.
Opgenomen in willekeurige locaties en met zulke willekeurige medewerkers als een Los Angeles garage met Phantom Planet bassist Sam Farrar en in een boot op de Theems met Fame Academy winnaar David Sneddon suggereert de met dreadlocks getooide singer-songwriter dat hij er zich van bewust is dat hij het nodig heeft om de dingen een beetje te mengen en daarin mag hij zich geslaagd noemen met nummers als “Brick by Brick”, “In the Morning”, “Pulling Teeth”, “Soon” en de kampvuur-meezingers “Against the Grain”, het titelnummer “Write It On Your Skin” of de ballades “Clouds” en “Pick Up Your Broken Heart”.
Onze favoriet is toch wel het melodieuze en hartverwarmende “Against The Grain”.

Het complete album met tien geweldig mooie nummers:


Pulling Teeth – Soon


Brick By Brick – Clouds


Pick Up Your Broken Heart – Long Shot


Write It On Your Skin – In The Morning


Against The Grain – Sugar In The Snow

Tracklist:

1.Pulling Teeth – 3:46 / 2.Soon – 3:50 / 3.Brick by Brick – 3:28 / 4.Clouds – 3:18 / 5.Pick Up Your Broken Heart – 3:46 / 6.Long Shot – 3:22 / 7.Write It on Your Skin – 3:14 / 8.In the Morning – 3:29 / 9.Against the Grain – 4:27 / 10.Sugar in the Snow – 3:47

Op de Deluxe Edition aangevuld met akoestische uitvoeringen van:

1.Pulling Teeth / 2.I Need Something / 3.Against the Grain / 4.Brick by Brick / 5.Dream Catch Me / 6.rite It on Your Skin
Het album is uitgebracht bij het Sony Music label.


Dream Catch Me