Matt Wertz

Matt Wertz

Geboren en getogen in de buurt van Kansas City MO, om precies te zijn in het plaatsje Liberty, had Matt Wertz maar één droom; hij wilde schoenontwerper worden. Maar toen hij tijdens zijn eerste jaar aan de universiteit liedjes begon te schrijven realiseerde hij zich dat het muziek was die zijn leven zou gaan beheersen. Het begon met optredens met de religieus georienteerde Young Life Group en toernees met Jars of Clay, voordat Wertz zijn eerste album “Somedays” in 2001 eigen beheer uitgebracht, in 2003 gevolgd door “Twenty Three Places”. In 2005 kwam de EP “Today & Tomorrow” uit en dankzij zijn constant hoge kwaliteit kon Wertz, die inmiddels naar Nashville was verhuist, een contract ondertekenen bij Nettwerk Records. Het album “Everything in Between” werd in het begin van 2007 uitgebracht die in 2008 werd opgevolgd door “Under Summer Sun”, met nieuw- en overblijvend materiaal van zijn vorige albums. In 2011, 3 jaar na het uitbrengen van zijn laatste album, keerde Wertz terug in de studio waar hij nummers opnam voor “Weights & Wings” en “Snow Globe”.
2013 wordt een interessant jaar voor Matt Wertz, in maart kwam het album “Matt Wertz Collection” met 12 nummers als free download album op www.noisetrade.com beschikbaar terwijl op 1 april a.s zijn nieuwste product op de markt komt, een 5 nummers tellende EP getiteld “Whenever/Whenever”.
Van het album “Matt Wertz Collection” hier op www.muziekis.nl een 6-tal nummers die een mooie doorsnede vormen van zijn werk.


Whenever You Love Somebody – Even The Streets


Everything’s Right – Marianne


Red Meets Blue – Falling Off The Face Of The Earth