Mark Hummel & The Blues Survivors

Mark Hummel & The Blues Survivors

Mark Hummel ( geboren 15 december, 1955, New Haven, Connecticut) is een Amerikaanse blues harmonica speler, zanger, componist en vanaf 1980 leider van The Blues Survivors.
Sinds 1991 is Mark Hummel producent en de leidende artiest van de Blues Harmonica Tour. In deze shows hebben ondermeer belangrijke harmonicaspelers als James Cotton, Carey Bell en Charlie Musselwhite opgetreden.
Mark Hummel wordt over het algemeen gezien als een West Coast Blues artiest, maar hij is eveneens bedreven in Delta blues-, Chigago blues-, swing- en jazz stijlen.
Luister eens naar het meeslepende harmonicageluid in de song “She Got It”, een song die voorkomt op zijn in 2006 op het Electro-Fi Records label uitgebrachte CD “Ain’t Easy No More”.

Mark Hummel & The Blues Survivors hebben inmiddels een respectabel aantal van 18 albums op hun naam staan, het laatse album “Back Porch Music” is begin dit jaar (2011) uitgebracht op het Mountain Top label en is een prachtig eerbetoon aan de blues en aan de songs die Mark en zijn bandleden al meer dan 30 jaar inspireren en inspireerden.

www.markhummel.com