Kitty, Daisy & Lewis

Kitty, Daisy & Lewis

Back to the fifties en maak kennis met Kitty, Daisy & Lewis een drie-koppige band bestaande uit broer en zussen van de Londense familie Durham die sinds 2000 actief zijn in de muziekwereld. Hun muziek is sterk beïnvloed door R & B, swing, jump blues, country en western, blues, Hawaiian en rock ‘n’ roll. Ze zijn allemaal multi-instrumentalisten die gitaar, piano, banjo, lapsteel gitaar, harmonica, contrabas, ukelele, drums, trombone, xylofoon en accordeon spelen.

Kitty Durham is de jongste van de groep die zingt en de drums, mondharmonica, ukelele, banjo, trombone en gitaar bespeelt. Daisy Durham, de oudste, zingt en speelt voornamelijk drums, piano, accordeon en xylofoon. Lewis Durham zingt en speelt gitaar, piano, banjo, lapsteel en drums. Hij verzamelt 78-toerenplaten en bouwde een eigen studio met antieke opname-apparatuur, zoals een 8-track tape machines en vintage BBC en RCA microfoons. Kitty, Daisy en Lewis maken tijdens het opnameproces geen gebruik van computers of een andere vorm van digitale opnametechnieken.

Kitty, Daisy en Lewis zijn al op jonge leeftijd begonnen met optredens en hebben inmiddels een vaste en trouwe schare fans opgebouwd en waren onder meer de openingsact voor bands/artiesten als Coldplay, Razorlight, Richard Hawley en Jools Holland.

De band staat onder contract bij Rob da Bank’s label, Sunday Best, die inmiddels 4 albums en 7 singles van de band uitbracht. Alle uitgebrachte songs worden in eigen studio opgenomen en de vinyl-uitgaven worden vaak door Lewis gesneden met zijn eigen apparatuur in The Exchange Mastering Studios, dat eigendom is van en wordt gerund door zijn vader Graeme.


Honolulu Rock and Roll – Mean Son of a Gun


Going Up the Country – (Baby) Hold Me Tight


I’m So Sorry – Messing with my Life


Say You’ll Be Mine