Kayleigh Leith – This Woman

Kayleigh Leith – This Woman

Eindelijk is het dan zover, het lang verwachte tweede album van Kayleigh Leith, de Amerikaanse singer-songwriter en zangeres uit Raamsdonk, komt eraan. Deze opvolger, “This Woman”, van haar 2011 debuutalbum “Miles Away” ziet op 12 september a.s. het daglicht. Kayleigh die onder contract staat bij het Duitse label Amazing Records presenteert het album dan om die redenen in de Duitse hoofdstad.
Tijdens een tour-stop begin 2012 in countryhoofdstad Nashville, Tennessee had Kayleigh een ontmoeting met niemand minder dan countryartiest en songwriter Rob Cosby, die enige jaren daarvoor Ilse deLange op weg hielp.
Kaleigh, onder de indruk van zijn vakmanschap en creativiteit, vroeg Crosby om haar als producer te ondersteunen bij het maken vam dit album. Kaleigh schreef samen met Crosby en een aantal van de betere songwriter in Nashville zoals Karen Staley, Rose Falcon & Eric Parlay alle nieuwe nummers van dit album.
In de tweede helft van 2012 keerde Kayleigh terug naar Nashville en begon in de Country Q Studios met begeleiding van Spady Brannan op bas, Eddie Bayers op drums, J.T.Corenflos, Chris Leuzinger, Michael Spriggs, Pat Buchanan & Rob Crosby op gitaar, Dan Dugmore op pedal steel & dobro en op toetsen Jimmy Nichols. Als backing vocals waren daar Fred Knobloch, Matthew Crosby, Rose Falcon, Stephanie Bently en Rob Crosby.
Kayleigh zegt over deze ervaring: “Ik was zo vereerd om precies dezelfde muzikanten op mijn album te hebben die ook voor de supersterren spelen, het was een geweldige ervaring”.
Het album, die ik kwalificeer als volwassen, boeiend en afwisselend, bevat tien nummers die alle tien de toets der kritiek kunnen doorstaan. “This Woman” opent sterk met “Born Ready” (op 19 augustus als single uitgebracht) waarin Kayleigh haar uitzonderlijke klasse op een bijzondere wijze etaleert. Via het up-tempo nummer “Feelin’ Bout You” gaat de luisteraar door naar track drie van het album “Feels Like Letting Go” een heerlijk ballade die wordt gevolgd “I Go There” en het titelnummer “This Woman”.


Born Ready single – Born Ready live

Track vijf “My Heart Goes Back” sluit deze luisteraar in zijn hart, het brengt persoonlijke en mooie herinneringen weer tot leven, dit nummer van het album is mijn persoonlijke favoriet, het bluesy “Too Much Of A Good Thing”, het easy-going “Be Here All Night”, “Acre Of Diamonds” en de pittige afsluiter “Bet You” vervolmaken dit mooie album, die naarmate je er meer naar luistert steeds beter wordt.
Een klein puntje van kritiek: jammer dat de liner notes nagenoeg onleesbaar zijn op de overigens fraai ontworpen verpakking van dit album.

Fragmenten van alle nummers:


Kayleigh Leith gaat met haar “Born Ready” toer Europa in waarbij ze in Duitsland, België, Zwitserland, Italië en Nederland op zal treden. Voor meer info waar en wanneer kijk op www.kayleighleith.com