Kayleigh Leith

Kayleigh Leith

In november gaat Kayleigh opnieuw naar Nashville om daar te beginnen met de opnames voor de opvolger van haar debuutalbum “Miles Away” wereldwijd uitgebracht op 28 oktober 2011 en waarvan wij in dezelfde maand uitgebreidt aandacht aan schonken. Ze zal in de studio bijgestaan worden door Nashville veteraan Rob Crosby die haar nieuwe album gaat produceren. Eerder dit jaar hebben Rob & Kayleigh al samen gewerkt aan enkele nieuwe nummers en deze samenwerking smaakte volgens Kayleigh naar meer: “Het was fantastisch om samen met Rob te schrijven, hij is een hele goede songwriter met veel ideeën, ook heeft hij een mooie verhaal vertellende manier van schrijven waar ik erg van hou. Toen het tijd was om op zoek te gaan naar een producer was hij de eerste keus.”

Rob Crosby is al jaren een bekende producer & songwriter in de internationale country pop wereld die veel Billboard Top 10 liedjes op zijn naam heeft. Zo schreef hij liedjes voor artiesten als: Lady Antebellum, Paul Simon, Martina McBride, en nog veel meer. In Nederland is Rob vooral bekend om zijn werk met Ilse de Lange, zo is hij o.a. mede schrijver van de nieuwste hit van Ilse de Lange “Winter of Love”.

Kayleigh is zeer enthousiast om terug de studio in te gaan dit najaar, ze zegt: “Mijn eerste album “Miles Away”, was mijn eerste echte studio-ervaring, ik heb zo veel geleerd van dat proces dat ik op dit tweede album in staat zal zijn om veel meer bij te dragen” Kayleigh zegt nog niet veel over hoe de nieuwe nummers gaan klinken,” Dit album zal zeker niet zo zoet zijn als het eerste. Het zal een beetje rauwer klinken”.


Miles Away – titelsong van haar debuutalbum

Kayleigh hoopt het nieuwe album in mei 2013 uit te brengen vlak voor de start van haar eerste Europese tour. Wij houden jullie op de hoogte.

bron: persbericht 03102012 klmusic