Jaimi Faulkner – Turn Me Around

Jaimi Faulkner – Turn Me Around

Voor me op tafel ligt het nieuwe album “Turn me Around” van de Australische singer-songwriter Jaimi Faulkner, een multi-talent die slechts gewapend met zijn gitaar, footstompboard en zijn stem blues, soul, folk en pop mengt het tot een hele eigen stijl. Na zijn debuutalbum “Last Night” uit 2004 en zijn 2009 album “Kiss & Ride” is dit zijn derde en tevens eerste Europese uitgave die hem ongetwijfeld weer langs verschillende podia in Nederland en ver daarbuiten zal brengen. Let op de aankondigingen in de diverse media.
Het hoesje van de CD alleen al met de werkelijk prachtige foto’s van Anke Peters verdient alle waardering, het geheel wordt gecompleteerd met een informatief boekje met de teksten van alle nummers, die tussen haakjes allemaal zijn geschreven door Faulkner zelf.
De titel van het album en het gelijknamige nummer (track 7) refereren aan de ingrijpende beslissing die hij drie jaar geleden nam toen hij zijn muzikale carrière en band in Australië achterliet om in Europa opnieuw te beginnen.
Het album opent met het nummer “If It’s Me” een hartekreet van de verliefde tot zijn /haar geliefde “to open up your heart” een gevoelig begin die door Jaimi met warmte en passie uitstekend wordt vertolkt, om wat borsteliger te vervolgen met “Sugar”. Via “Forgive And Forget”, “Shuffeling In My Sweet” en “If I Had My Time Again” stuiten we op het pakkende “In My Fathers Boots” een bluesy nummer waarin Jaimi met warmte terug denkt aan zijn vader. “When I Lean In” en “Tell Everybody” zijn prachtige luisterliedjes waarbij ik de laatste als mijn favoriet bestempel, een nummer dat zeker hit-potentie heeft. Het album, die op 6 mei a.s. wordt uitgebracht door V2 Records, sluit in stijl af met “In The Morning Light She Goes”,“Rooftops” en een mooie acoustische versie van het openingsnummer “If It’s Me”.
Met dit schijfje heeft Jaimi Faulkner werkelijk een topproduct afgeleverd, een album waarmee hij een plaats in de eredivisie van het singer-songwriters peloton ruimschoots verdient.

Hieronder samplers van alle nummers van het album met als bonus de officiële video van het openingsnummer.

01 If It’s Me 02 Sugar 03 Forgive And Forget 04 Shuffling In My Suit

05 If I Had My Time Again 06 In My Father’s Boots 07 Turn Me Around 08 When I Lean In

09 Tell Everybody 10 In The Morning Light She Goes 11 Rooftops 12 If It’s Me (Acoustic Version)


If It’s Me