Indigo Girls

Indigo Girls

De Indigo Girls zijn een Amerikaans folk-rock duo gevormd door Amy Ray en Emily Saliers. De beide dames kennen elkaar van de Laurel Ridge Elementary School in DeKalb County, Georgia en begonnen op hun de Shamrock High School in Decatur, Georgia samen op te treden. In 1985 starten ze als “Indigo Girls” en traden ze naast hun studie aan de Emory University, wekelijks op in een lokale bar “The Dugout”.
De girls brachten in datzelfde jaar hun eerste single “Crazy Game/Everybody’s Waiting” en een zes nummers tellende EP “Indigo Girls” in eigen beheer uit. In 1987 werden deze uitgaven gevolgd door een LP, getiteld “Strange Fire”. De kwaliteit van het opgenomen materiaal leidde tot contracten met belangrijke platenmaatschappijen zoals Epic (1988-2005) en Hollywood Records (2006-2007). Gedurende deze periodes werden er door de Indigo Girls met wisselend succes veertien albums uitgebracht.

Become You – Fly Away – Southland in the Morning

Na beindiging van hun contract met Hollywood Records richten de girls hun eigen Indigo Girls (IG) label op en produceren ze met regelmaat nieuwe albums. In 2009 “Poseidon and the Bitter Bug” en in 2010 de albums “Staring Down the Brilliant Dream” en “Holly Happy Days”. In Oktober 2011 (binnenkort dus) wordt hun vierde IG album “Beauty Queen Sister” verwacht.
De Indigo Girls zijn maatschappelijk bewogen, politiek actief en zijn betrokken bij allerlei actiegroepen o.a. op het gebied van milieu, kernwapens en rechten van de mens.

 

bronnen

wikipedia
www.indigogirls.com
fotoos van Jenn Ackerman New York Times