Heritage Blues Orchestra

Heritage Blues Orchestra

Heritage Blues Orchestra is als een bluesversie van Buena Vista Social Club – een inspirerende bewijs van de blijvende kracht, mogelijkheden en grenzeloze schoonheid van de Afro-Amerikaanse muziek. Luister naar hun Grammy-genomineerde debuutalbum And Still I Rise (Raisin Music, 2013) door velen omschreven als een meesterwerk van muzikale Afrikaanse Americana of wees getuige van een live-optreden en u zult deze groep als adembenemend nieuw herkennen, een groep die de oude Afro-Amerikaanse muzikale tradities in ere houden.
Het draait allemaal om de ontembare menselijke geest zoals verwoord in hollers, spirituals, gospels en de blues van de Afro-Amerikaanse zuiden: het korrelige van de low-down landelijke en stedelijke blues met het gedurfde koperwerk van New Orleans; het handklappen van de gospel afgewisseld met postmoderne jazz-gëinspireerde koperarrangementen; het door merg en been gaande janken en de pulserende drums brengen ons terug naar de roots van de blues.


Get Right Church – Jolied Bound

De groep wordt aangejaagd door de krachtige ritmes van de Grammy-award winnende bluesdrummer Kenny ‘Beedy Eyes’ Smith, gesteund door de stampende, schokkende ritmes van harmonicavirtuoos Vincent Bucher, in vuur en vlam gezet door een aantal van New York City’s beste hoornblazers, gecombineerd met Bill Sims, dochter Chaney Sims en de begaafde zanger/gitarist Junior Mack geven het Heritage Blues Orchestra hun opvallend geluid. Nu, in de lente van 2015, zijn ze terug in Nederland, met een nieuw album die binnenkort wordt uitgebracht en met een serie opwindende concerten die de groep zal geven.
Één van de songs die op het nieuwe album staat is de traditionele gospel Swing Low Sweet Chariot, luister hieronder naar de indrukwekkende versie van HBO.

 

Concertagenda:

2 mei Groningen R&B Night / 3 mei Amsterdam NSJC / 5 mei Den Bosch Bevrijdingsfestival / 6 mei Oldenzaal Cobblestone Club / 7 mei Den Haag Paard / 8 mei Heerlen De Nieuwe Nor / 9 mei Tilburg Back Stage Heyhoef / 10 mei Ottersum Roepaen.