Chip Taylor – Little Brothers

Chip Taylor – Little Brothers

Chip Taylor is de schrijver van songs als Wild Thing en Angel Of The Morning, songs die in de zestiger jaren van de vorige eeuw door respectievelijk The Troggs en Merrilee Rush naar de top werden gezongen.
Na een langdurige periode als succesvolle professionele gokker keerde Taylor in het midden van de jaren ’90 terug naar zijn muziek en bracht tussen 2002 en 2007 met violiste / zangeres Carrie Rodriguez een aantal opmerkelijke albums op zijn eigen label Train Wreck Records uit.
In de daaropvolgende jaren bracht Taylor een zestal schitterende solo-albums uit met inbegrip van The Little Prayers Trilogy uit 2014, ook waren er verschillende muzikale uitstapjes met John Prine, Queen of Diamonds / Jack of Hearts, Evie Sands en Billy Vera.

De inmiddels 76-jarige Taylor is nu terug met Little Brothers, een album die een vervolg op The Little Prayers Trilogy lijkt te zijn. Net als op dat album vertelt Taylor gruizelig en doorleefd met een minimale instrumentatie zijn autobiografische teksten. De toon is openhartig, de gevoelens zijn liefdevol en wijs. Het album lijkt live in de studio te zijn opgenomen met het bewust behouden van ruwe randen.
Het album, met back-up vocals van Taylor’s drie kleindochters, richt zich grotendeels op Taylor’s familie. Een jeugdfoto Taylor met zijn twee broers, acteur Jon Voight en gerenommeerde geoloog Barry Voight, siert de cover en de titelsong gaat over een droom die Taylor droomde over zijn broers.
Het merendeel gesproken openingsnummer is een eerbetoon aan Barry en zijn 11-jarige kleindochter, terwijl St. Joan en Time Goes By een schijnwerper zet op Taylor’s vrouw. Ook het door een ontmoeting op tournee in Zweden geïnspireerde Refugee Children en een eigenzinnige glimlach veroorzakende Enlighten Yourself zijn hoogtepunten van het album.

Little Brothers is in ons land door Continental Records uitgebracht.

Tracklist & Samples

1. Barry And The Buffalo

2. Bobby I Screwed Up

3. Enlighten Yourself

4. Little Brothers

5. Skebo Story

6. Refugee Children

7. St. Joan

8. Time Goes By

9. Book Of Hope

10. Enlighten Yourself (Reprise)