Bruce Springsteen

Bruce Springsteen

Wederom een prachtig album van The Boss. Niet het recht toe recht aan rock-geluid van Magic en Working On A Dream, dit album heeft meer de sfeer van The Seeger Sessions. Het is een mooie mix geworden van songs met folk-, gospel-en irish music invloeden met een bijpassend instrumentarium. Een vergelijking met de eveneens door ons bewonderde Steve Earle is snel gemaakt. Ook Earle laat zich regelmatig inspireren door folk-, gospel- en irish music met gebruikmaking van een diversiteit aan instrumenten.
Het album, dat vanaf 2 maart a.s. in de CD-shop ligt, opent met “We Take Care Of Our Own” en gaat via ons hoogtepunt “Jack Of All Trades” en de titelsong “Wrecking Ball” naar het emotionele “Land Of Hope And Dreams” om af te sluiten met “We Are Alive”.
De in totaal 11 nummers, waarvan 9 gloednieuwe, zorgen voor een meeslepend en intens album die er al snel voor zorgt dat er van tijd tot tijd zelfs een “big smile” op je gezicht komt en je gedwongen wordt om mee te neuriëen.
De echte diepgang is terug en de songteksten vertolken het democratische gedachtegoed die Bruce Springsteen aanhangt in hoge mate.
Wrecking Ball is een album die wij met liefde meerdere keren en met veel genoegen zullen beluisteren.


We Take Care Of Our Own – Easy Money – Shackled And Drawn


Jack Of All Trades – Death To My Hometown – This Depression


Wrecking Ball – You’ve Got It – Rocky Ground


Land Of Hope And Dreams – We Are Alive