Bobby Bare – Darker Than Light

Bobby Bare – Darker Than Light

Bobby Bare is terug uit zijn winterpensioenslaap die hij zichzelf had opgelegd met het album “Darker Than Light”, een album die vol zit met een verzameling echte folkssongs die hij heeft gecombineerd met nummers waarin zijn kijk op moderne klassiekers zoals U2’s “I Still Haven’t Found What I’m Looking For” naar voren komt.
De 77-jarige singer/songwriter heeft de juiste wereld-vermoeide stem om “Boll Weevil”, “Tennessee Stud”, “Tom Dooley” en andere nummers uit te voeren zonder vermoeid te klinken.
Hedendaagse vocalisten in het bijzonder zouden speciale notie moeten nemen aan Bare’s uitvoering van “I Was Drunk”, die het geluid laat horen van een man die toen ter plaatse was in plaats van de zogenaamde artiesten die het ten gelde maken op de jongerenmarkt. Als Bare jammert, “I was exhausted”, dan voel je pas de wanhoop.
Bobby blijft trouw aan de intentie van Bob Dylan’s “Farewell Angelina”, maar speelt een beetje te dicht bij zijn roots met zijn versie van “House of the Rising Sun”. De echte traktatie zit in het laatste nummer “The Devil and Billy Markham” die is gebaseerd op een gedicht van Shel Silverstein en door Bobby later van muziek is voorzien. Zijn uitvoering is precies goed en je hangt aan elk (soms ondeugend) woord.


Promo

Het album, opgenomen in de befaamde RCA studio B te Nashville is uitgebracht door het Plowboy Records label op 13 november 2012, is een perfecte productie met voornamelijk violen en akoestische gitaren in het spel, waardoor het album eenvoudig is maar nooit saai wordt. Bobby Bare heeft een opmerkelijk album geproduceed die het behouden waard is en het verdient om herhaaldelijk te worden gespeeld.


Going Down The Road – I Was A Young Man Once


I Still Haven’t Found What I’m Looking For – Lookout Mountain


Tom Dooley – Woody


Promo