Betsy Smittle

Betsy Smittle

Ontmoet Elizabeth Harriet (Betsy) Smittle, de oudere halfzus van country superster Garth Brooks, die als bas-, akoustisch gitarist en achtergrondzangeres lid was van Brooks’ bands Santa Fe en Stillwater in de jaren 1989 – 1999.
In 1994 bracht zij haar eerste en enige solo-album “Rough Around The Edges” uit die door de critici goed werd ontvangen maar helaas voor Betsy bleef commercieel succes achterwege.
Van dit album de songs “If I Don’t Stay The Night” en “Southern Wind”, zachte goed in het gehoor liggende liefdesliedjes voor een koude winteravond bij het open haardvuur.

Wat ze ook probeerde haar solo-carriere kwam maar niet van de grond en door mentale gezondheidsproblemen raakte Betsy enigzins in de vergetelheid. In 2001 kwam ze nog in de band van country-zangeres Gus Hardin en deed als achtergrondzangeres mee op het album “I’m Dancing As Fast As I Can”, na deze periode verslechterde de geestelijke gezondheid van Betsy aanmerkelijk, in 2009 nog werd ze voor twee weken in het ziekenhuis opgenomen vanwege een mentale ineenstorting en kwam ze onder de hoede van broer Garth Brooks.
Hoewel er onverifeerbare geruchten zijn dat ze deel uit zou maken van de uit Tulsa, Oklahoma afkomstige band The Edge lijkt de muzikale carriere van Betsy op een dood spoor te zitten.