Beth McKee

Beth McKee

Het geluid van Beth Mckee is een mengeling van rock, blues, zydeco, soul, gospel en country. Deze voormalige MCA-artiest en lid van de uit New Orleans afkomstige band Evangeline, zingt en speelt zowel piano als accordeon. Beth heeft getourd en platen opgenomen met legendarische artiesten als Buckwheat Zydeco, de Zion Harmonizers, de Subdudes, Jimmy Buffett, Beausoleil, en voorstellingen gegeven in gerenommeerde zalen als de Hollywood Bowl, Antones, Tipitina’s en opgetreden op de Montreal- en New Orleans Jazz Festivals. Lang voordat ze enige nationale bekendheid kreeg speelde deze Mississippian van geboorte piano in de kerk. Ze versterkte haar zuidelijke roots door het spelen van blues in het chitlin’ circuit en leerde het vak in rokerige hoerententen en donkere kroegen en ontwikkelde zich tot een gerespecteerde artiest in de New Orleans, Nashville en Austin muziekscene.


Fool In Love – In The Night – Next To Nowhere

Na gewerkt te hebben in de Austin-bluesscène waar ze regelmatig optrad met Antones-artiesten, verhuisde Beth naar New Orleans om zich bij de band Evangeline aan te sluiten.
Evangeline stond onder contract bij MCA-Records en Beth schreef, speelde en zong op de door de band uitgebrachte albums, albums die positieve kritieken en commercieel succes ontvingen.


Last Train To Memphis – Tennessee Blues – Small Town Talk

Na haar werk voor Evangeline vertrok Beth naar Central Florida en richtte de band Catahoula Blue met haar man drummer Juan Perez (Bellamy Brothers,Lester Chambers Band) op.
Catahoula Blue werd een gevestigde act die in 2001 een album uitbracht getiteld Louisiana Roots.
De huidige leden van de Catahoula Blue zijn saxofonist Charlie Dechant (ook lid van Hall & Oates), saxofonist Jerry Embree (Fats Domino en Bobby Charles), bassist Gery Wilhelm (Bellamy Brothers) en op gitaar Tommy Calton.


Hard Rain (Bob Dylan)