Angela Strehli

Angela Strehli

Angela Strehli, geboren op 22 november 1945 in Lubbock, Texas, Verenigde Staten, is een blues singer-songwriter, een Texas-blues historica en -impresario. Ondanks dat er van haar weinig albums zijn uitgebracht slaagt Strehli erin een grote schare bewonderaars aan zich te binden en tourt zij ieder jaar door Europa, de VS en Canada. Zij is een bijzonder getalenteerde singer-songwriter.
In de vroege jaren 1960, leerde Strehli harmonica en basgitaar spelen voordat zij zich aan zingen overgaf. In 1966 bezocht zij Chicago en woonde concerten bij van Howlin ‘Wolf, Muddy Waters en Buddy Guy. In haar laatste jaar universiteit, Strehli en Lewis Cowdrey vormden The Fabulous Rockets. Strehli zong in die tijd ook als als backing vocalist voor James Polk & The Brothers en verleende hand- en spandiensten aan Storm, een groep die was gevormd door Cowdrey en Jimmie Vaughan.


Can’t Stop These Teardrops – Mean Mistreated – It Hurts Me Too

In 1972 was ze een van de oprichters van Southern-Feeling, samen met W.C. Clark en Denny Freeman. Drie jaar later werd Strehli podiummanager en geluidstechnicus bij Antone’s, een nachtclub in Austin, Texas. In 1986, nam Strehli de EP “Stranger Blues” op die uitkwam op het eigen platenlabel van Antone’s en daarmee het platenlabel lancerend. Haar debuut album was “Soul Shake” (1987, Antone’s Records), en ze verscheen op “Dreams Come True”(1990), met Lou Ann Barton en Marcia Ball. Met haar eigen album “Blonde and Blue” (1993, Rounder Records) hielp zij nachtclub-eigenaar Clifford Antone, Kim Wilson, Stevie Ray Vaughan en Jimmie Vaughan bij de totstandkoming van de Austin,Texas blues scène, . In 1998, Strehli bracht het album “Deja Blue” uit die in 2005 werd opgevolgd door “Blue Highway”.


Go On – I’m Ready – Big Town Playboy

Strehli heeft ofwel opgenomen, getourt of opgetreden met Andy Santana, Elvin Bishop en Pinetop Perkins, en verscheen op festivals zoals Notodden Blues Festival, Long Beach Blues Festival, Edmonton Labatt Blues Festival en het San Francisco Blues Festival. In 2003, nam zij nummers op voor het album “Shout, Sister, Shout: A Tribute to Sister Rosetta Tharpe”.

bronnen: wikipedia