Andrew Sheppard – Steady Your Aim

Andrew Sheppard – Steady Your Aim

Andrew Sheppard, een bijzondere stem en eerlijke doorleefde songs. Voormalig professionele skateboarder, punker, oprichter en frontman van Gipsy River Haunts bracht op 23 maart j.l. zijn tweede album Steady Your Aim uit. Deze opvolger van Far From Here (2015) kenmerkt zich door de persoonlijke verhalen in een combinatie van soulfull country en rock’n’roll in de traditie van de outlaw-beweging van de jaren 1970-1978, de teksten van zijn songs zijn doordacht en raak. Sheppard trok gedurende een drietal jaren geheel Amerika door, een uitgebreide reis van meer dan 8000 mijl voordat hij weer landde in zijn favoriete thuisbasis Idaho.
Dit nomadische thema is terug te vinden in de songs van het album, songs als “Travel Light And Carry On” en de opener “Take A Walk With Me”, is geïnspireerd door zijn leven in Los Angeles, waar hij zijn eerste plaat maakte en zich terugtrok in de bergen. Het titelnummer “Steady Your Aim”, bewust minder optimistisch, spreekt over het aanpakken van de beproevingen die een muzikant op zijn pad moet overwinnen..
De inzichten van Sheppard blijkt echter veel groter te zijn, “Not My Kind” is een uitdagende protestsong die de songs van niemand minder dan Bob Dylan benaderen. “Lies As Cheap as Whisky” is een slimme manier om een drinklied te gebruiken en een in de eindfase verkerende relatie te accepteren en te verwerken. “Holy Water” daar en tegen lijkt te gaan over het verlaten van een gedroomde maar onbereikbare relatie. Het akoestische sluitstuk van het album “Further Away” raakt aan de sterfelijkheid van ieder van ons.
“Steady Your Aim” is opgenomen bij Ivy Hall Studio in Nashville en is een co-productie van Sheppard met gitaristen Eric Loomis en Wes Walsworth. Nick Archibald (bas, piano), Joe Giotta (drums), David Henry (cello, backing-vocals), Smith Curry (pedal steel, lap steel) & Chris Tuttle (orgel, Wurlitzer) waren de muzikanten van dienst. Het album zal naar mijn verwachting één van de beste albums van 2018 blijken te zijn. Meer weten over deze bijzondere artiest op Andrew Sheppard en/of zijn management Kim Grant

Tracklist (samples):
01. Take A Walk With Me

02. Steady Your Aim

03. Red Wine & White Roses

04. Here At The Bottom

05. Travel Light And Carry On

06. Standin’ Tall

07. Not My Kind

08. Lies As Cheap As Whiskey

09. Holy Water

10. Further Away

Tracklist (live)

02. Steady Your Aim
03. Red Wine & White Roses
04. Here At The Bottom