Ma Crow

Ma Crow

Even kennismaken met deze tot voor kort ook voor ons een onbekende bluegrass artiest uit Cincinnati, Ohio. Ma Crow is een CAMMY (a Cincinnati Grammy) winnaar en meerdere keren genomineerd voor de Cincinnati Entertainment Awards. Ze speelde vele jaren met de in Ohio zeer bekende band “Ma Crow en The Flock“. Daarna vormde ze de band “Ma Crow en The Medicine Show” om terug te keren naar haar oude bluegrass wortels. Ze speelde met “Katie Laur & Her All Girl Bluegrass Band” en vormde het alleen uit vrouwen bestaande band en Cincinnati Entertainment Award genomineerden “The Mother Pluckers“. Ma Crow richtte in 2011 samen met Trina Emig, Margie Drees, en Vicki Abbott een andere vrouwelijke band “Ma Crow en The Lady Slippers” op.
Ma Crow heeft de vaste overtuiging dat muziek vrede in de wereld kan brengen. Zij voelt die vrede in haar tijdens de momenten van spelen.
Wie zou haar tegen durven spreken na het horen van haar nieuwste CD “Smoky Junction” die op 17 augustus 2011 op het label Boopie Studios verscheen. Het is een traditionele bluegrass-album geworden met intieme, verzorgende en elegante rustige nummers.
Ma Crow is een semi-klassieke geschoolde zangeres met een perfecte controle over haar stem, maar het is niet alleen de perfecte kwaliteit van haar stem die deze cd bijzonder maakt. Het is haar frasering – haar eenvoudige, heldere vertolking die het verhaal van de nummers vertelt op een wijze die verder gaat dan het alleen reciteren van een aantal teksten uit lang vervlogen tijd.


Thy Burden Are Greater Than Mine – compleet concert 16-10-2011