Biografie Stacey Earle

Stacey Earle (1960) is een Amerikaanse singer-songwriter. Deze zus van alt-country zanger Steve Earle en tante van Justin Townes Earle, werd geboren in Lake Charles, LA, en groeide op in San Antonio, TX. Ze begon gitaar te spelen op de leeftijd van vijftien jaar en leerde op een instrument die werd achtergelaten door haar muzikale broer Steve. Stacey Earle trouwde op zeventiende, kreeg twee zonen maar het huwelijk eindigde in 1990 in een scheiding. Op dat punt in haar leven, 30 jaar jong, besloot ze om samen met haar twee zoons naar Nashville te verhuizen om bij broer Steve te gaan wonen en te werken in zijn band “The Dukes” als achtergrondzangeres en gitarist.

Stacey werkte in die hoedanigheid mee aan de Steve Earle albums “The Hard Way”, “Shut Up And Die Like An Aviator” en “Trancedential Blues”, ook ging ze in 1990 met Steve op de wereldtournee “The Hard Way”. Stacey Earle’s eerste show was in Sydney, Australie. Na bijna anderhalf jaar touren keerde Stacey terug naar Nashville om een solo-carrière te beginnen als country-folk singer-songwriter. In die periode vormde Stacey tevens haar eigen band die ze naar haar grootmoeder Jewel Earle noemde, “The Jewels”.
In Nashville contracteerde de Ten Ten Music Group Stacey als songwriter, één van haar songs “For Years” verscheen in 1966 op de CD “Politics, Religion and Her” van Sammy Kershaw.


Silly You – In My Way – Simple Gear


Cried My Heart Out – Show me How – Weekend Runaway

In 1992 ontmoette ze haar huidige man Mark Stuart voor de eerste keer tijdens een songwritersavond in Nashville TN. Ze wisten tijdens die avond dat ze voor elkaar bestemd moesten zijn. Stacey en Mark, die eveneens lid was “The Dukes” en van ‘The Jewels”, trouwden in 1993, “Het was een hele toer om een gezin met 2 kinderen te runnen en gelijkertijd samen te proberen om aan de kost te komen met alle andere dingen die erbij kwamen, maar zijn we erin geslaagd zei Stacey terugkijkend op haar eerste ontmoeting met de wereld van het touren.
Sindsdien zijn beiden onafscheidelijk van elkaar, treden op als Stacey Earle en Mark Stuart en verschijnen bij alles, festivals, clubs en bij huiskamerconcerten, een kleine 170 concerten per jaar. Ze wonen officieel in Ashland City TN, ten westen van Nashville, maar zijn (“onze kinderen zijn volwassen) voor het grootste deel van het jaar “On The Road”.


Tears That She Cries – Wonderful Life


Is It Enough

discografie